Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Llama oculis, Llama oculis caerula

Lámaszeme

Random posztok

Mary, az elefánt szomorú története

2014. április 23. 18:00 Cukor88

RiG7GpBiL.jpegCsak saját felelősségre nézd meg!

Mary egy 5 tonnás ázsiai elefánt volt a Sparks World Famous Shows cirkuszban. Halálát és történetét a cirkuszi állatok bántalmazása és rossz tartásának példájaként emlegették.

Red Eldrigde halála:

1916. Szeptember 11.-én Red Eldridge-t, egy szállodai munkást alkalmazott a cirkusz, mint elefánt idomár asszisztens. 1916. Szeptember 12.-én Tenessy állambeli Kingsportban Mary megölte Eldridge-t. Ő vezette az elefánt parádét, pedig nem is volt képzett idomár. A halálának több oka is volt. Egy szemtanú szerint Eldridge megütötte Mary-t egy kampóval a füle alatt, amikor az megpróbált felvenni egy dinnyét az egyik standról. Ekkor az elefánt dühös lett, Elkapta a férfit az orrmányával, és nekihajította egy italos standnak, majd a fejére lépett szétzúzva azt. Az egyik helyi újság eltúlozva az esetet azt írta, hogy Mary 3-4 m magasba repítette a férfit, átszúrta az agyarával, majd a tömegbe rúgta(a nőstény elefántoknak nincs agyara). Ami ezután történt csak a homályos írásokból maradt meg, de a leírások szerint az emberek akik látták mi történt az elefánt halálát kívánták, azt kiabálva, hogy: öljék meg az elefántot! A helyi kovács Hench Cox meg is próbálta lelőni, de nem tett kárt az állatban.

Mary kivégzése:

Charlie Sparks-hoz, a cirkusz igazgatójához több környező város polgármestere is eljött, kijelentve, hogy nem mehetnek a városukba, ha Mary is a cirkusszal van. Sparks látva a lázadó tömeget, és a városokat, csak azt a kiutat látta, ha Mary-t nyilvánosan kivégzik. Másnap, szeptember 13.-án vonattal vitték Erwyn városába, ahol kb 2500 várta. A tömeg nagy része a városi gyerekekből állt. Az elefántot a nyakánál fogva akasztották fel egy vasúti daruval. Az első próbálkozásnál elszakadt a lánc, aminek következtében Mary a földre esett, és eltört a csípője. Csak a második alkalommal jártak sikerrel. Egy állatorvos megvizsgálta Mary testét, és több rossz fogat is talált azon a helyen, ahol Eldridge megütötte. A sínek mellett temették el Mary-t. Csak néhány kép maradt fent róla, és azokat is retusálták, de több újság is publikálta az esetet, ami bizonyítja valósságát.Elephantmary.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lamaszeme.blog.hu/api/trackback/id/tr286071804

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása