Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Llama oculis, Llama oculis caerula

Lámaszeme

Random posztok

A C-vitaminról. Árt, vagy használ a nagy dózísú adag?

2014. augusztus 09. 17:00 Wigyori

A Morning show vendége volt Dr. Lenkei Gábor, ahol nem csak a C-vitaminról esik szó, hanem a gyógyszeripar óriási lobbijáról is.

Talán már felesleges az összeesküvésekre hagyatkozni, mert itt már több mint biztos, hogy csak a pénz... a pénz... a még több pénz, amiről szól a gyógyszergyártás, a "rákgyógyítás".

Kutatások során, tesztek során derítették ki, hogy a rákot hatásosan gyógyítja a nagy dózisú C-vitamin, ám mégis megtiltották a gyógyszergyártóknak a további kutatásokat, mert a vitamint nem lehet szabadalmaztatni, és akkor bizony, ha egy egyszerű vitamin képes a világbetegséget gyógyítani, akkor itt a dollármilliárdos iparág fog a sárba zuhanni...

Nos hallgassátok meg, terjesszétek, alkalmazzátok!

sutigyar_c-vitamin_big.jpg

 

A bejegyzés trackback címe:

https://lamaszeme.blog.hu/api/trackback/id/tr716575481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VogelZsigmond 2014.08.10. 00:32:53

A gyoker gyogyszertarak, meg a gyogyszerlobbi lehuzza az embereket. Ezert kell a Lenkei Urtol vasarloni. O egyenes, igaz ember.

Itt is van a weboldala. Csak nezzunk egy egyszeru peldat.

www.drlenkei.hu/index.php?option=com_virtuemart&view=category&virtuemart_category_id=1&Itemid=182

120 darab 1000 mg-os C vitamin. Az ugye 120.000 mg ami 120 gram. Ez kerul 2166 Forintba. Az ugye 18.05 forint egy gramm.

Namarmost a tobbi lehuzos ceg, meg a gyogyszerlobbi a gyogyszergyarakkal egyutt, por formaban arulja ugyan azt.

www.biosziget.hu/aszkorbinsav-cvitamin-330g-p-4948.html

330 gramm kerul 1880 Forintba. Az ugye 5.70 Forint gramonkent.
Es ez meg nem is a gyogyszertari ar, mert azt nem talaltam. Azt irjak sokan a forumokon, hogy ott meg ennel is olcsobb a C-vitamin.

Szoval Lenkei:18.05Ft/gram
Lehuzos gyogyszercegek 5.70Ft/gram

Akkor most hogy is van ez ?

Angaga 2014.08.10. 00:43:48

@VogelZsigmond: Végre már valaki akinek nyitva van a szeme és nem csak néz, lát is vele...

hajráargentína 2014.08.10. 00:53:26

@VogelZsigmond: Valószínűleg nem a drazsé árát kellene a porral hasonlítani. De nem is hiszem, hogy éppen az árkülönbség lenne a lényeg. Lenkei a konteo hívők orvosa, ez is egy piaci rés, ahonnan atombombával sem fogod kirobbantani a kuncsaftokat.
Persze ez a C vitaminnal a rák ellen egy gyalázat. Nem a Lenkei féle marhaságok miatt, de néhány éve azért halt meg egy barátom, mert gyógyszerek helyett illegális barackmag kivonattal és a lelkivezetőjének útmutatásaival próbálta kikúrálni magát, amúgy egy jól gyógyítható ráktípusból.

Kmg42 2014.08.10. 00:57:37

Patikában lehet venni aszkorbinsavat... tömény c-vitamin. Én azt veszem mert annál olcsóbb és hatékonyabb nincs. Némi b vitaminnal megtámogatom hogy jobban fel tudjon szívódni. Ha Szentgyörgyi azt mondja hogy napi 4 gramm az ajánlott akkor én azt képletesen de szentírásnak veszem :-)

VogelZsigmond 2014.08.10. 00:59:57

@hajráargentína: Ja ja, sajnos ismerem azt is. De annal a barackmag kivonatnal fel is van tuntetve, hogy szajon at mergezo. Szoval csak intravenasan lehet beadni. Szoval ez mar eleve eleg szarul hangzik... Vagy Te nem errol beszelsz ?

A por meg a tabletta osszehasonlitasarol irtakat meg nem ertem? A tablettaban amit peldanak hoztam fel semmi mas nincs. Csak ugyan az a preselt por mint ami a masodik peldaban volt hozva.
Tudom, hogy van mindenfele foldi joval megaldott C-vitamin tabletta is (idokapszulas vagy milyen, meg izesitett, meg probiotikus hulyeseg) de azok ettol is dragabbak a Lenkei Ur weboldalan?

Vagy lenne valami mas kulonbseg is a preselt c-vitamin por kapszula es a sima por kozott ??

VogelZsigmond 2014.08.10. 01:02:55

Basszus, nem tudom mi van velem, de majdnem minden mondatom utan kerdojelet pakoltam. :)
Most olvastam vissz.

Bocsi!!!

2014.08.10. 01:10:59

@VogelZsigmond: gyógyszertában 1000 forint körül van 10 gramm de annál többet egyszerre nem is adnak ki.
Viszont annyira nem kellemes azt a savas vizet folyton meginni. A tabletta ennyiből jobb.

VogelZsigmond 2014.08.10. 01:12:23

@Alec: Ok, szoval akkor nem sok kulonbseg van. Csak az "elvezeti" ertek. :)

2014.08.10. 01:15:24

@VogelZsigmond: meg azért annyira nem fair egy webshopot összehasonlítani egy valódi üzleteket fenntartó vállalkozással :) mondjuk Lenkei szcientológus és szerintünk vitaminnal minden gyógyítható meg ők eleve minden "konkurenciát" ellenségnek tekintenek de önmagában a nagy dózisú c-vitamin fogyasztása valószínűleg nem hülyeség. Sok neves, ezzel foglalkozó tudós is élt vele.

2014.08.10. 01:16:06

@VogelZsigmond: meg a fogaid éppsége... :D

VogelZsigmond 2014.08.10. 01:30:24

@Alec: Annyira savas lenne a por ?? Elkepezelheto egyebkent...

VogelZsigmond 2014.08.10. 01:32:08

@Alec: " meg azért annyira nem fair egy webshopot összehasonlítani egy valódi üzleteket fenntartó vállalkozással :)"

Ezt mondjuk nem igazan ertem. A webshop meg joval dragabb is a te altalad mondott GYOGYSZERTARI arakhoz kepest! :)

2014.08.10. 02:02:54

@VogelZsigmond: hát egy fél liter víz biztos kellett hozzá és még akkor is nagyon savanyú volt. A webshop szerintem nem drágább, 5-6 forint körül van grammja. A gyógyszertári 10 körül van (/gramm a neten fellelhető infók alapján). Amikor egy vagy két alkalommal vettem eléggé húzta a száját a patikus és valami olyasmit is mondott, hogy már nem sokáig fogják tudni így kiadni.

Son of White Horse 2014.08.10. 03:40:31

Pauling 1966-ban magáévá tette Irwin Stone biokémikus gondolatát, aki egy nagy adag C-vitaminban gondolta megtalálni a megfázás ellenszerét. Pauling tovább ment: ő azt gondolta, hogy a C-vitamin megfelelő mennyiségben megakadályozza a rák kialakulását is. Ő maga naponta kb. 18 gramm C-vitamint juttatott a szervezetébe. Nézeteit a Vitamin C and the Common Cold (1970), a Cancer and Vitamin C (1979) és a How to Live Longer and Feel Better (1986) című könyveiben fejtette ki. Az orvostársadalom nagy része elutasította ezt a nézetet és áltudományos szélhámosságnak titulálták, egy kisebb csoport viszont meg van győződve róla, hogy Paulingnak igaza van és vannak olyan esetek, ahol természetes anyagok meg tudják akadályozni a testben kialakuló betegséget. Nyugdíjba vonulása után, 1974-ben megalapította az Institute of Orthomolecular Medicine-t Palo Altoban (ma Linus Pauling Institute of Science and Medicine), ahol a betegségmegelőzés problémájával, a vitamin és ásványi anyagok fogyasztásával foglalkozott.

Pauling aktívan részt vett a International Academy of Science (Tudományok Nemzetközi Akadémiája) intézmény megalakításában.

hu.wikipedia.org/wiki/Linus_Pauling

lpi.oregonstate.edu/infocenter/vitamins/vitaminC/

Son of White Horse 2014.08.10. 04:22:46

Kedvelem az Indexet, de .........!!!!!!!!

"Fittyet hány a fizika törvényeire a kísérleti hajtómű"

index.hu/tudomany/2014/08/04/fittyet_hany_a_fizika_torvenyeire_a_kiserleti_hajtomu/

Hogy lehet ilyen f...got leirni!!!!

Minimum fel kellene sorolni a fizika mely torvenyeinek mond ellent!!????

Hogy mer az a hulye pocs ilyet leirni????

E=m x c^2

Lasd: Albert Einstein!!!!!

Morrózió 2014.08.10. 06:07:07

@Kmg42: megjegyzem, ásványi sókkal, mint a kalcium-, vagy nátrium aszkorbát is hozzá lehet jutni adott mennyiségű c-vitaminhoz, anélkül, hogy a gyomrot vagy a beleket igénybevenné viszont itt már az ásványok ajánlott napi mennyiségét is figyelembe kell venni: kalcium esetében pl 1g, ill. nem több, mint 2.5g.

na__most__akkor 2014.08.10. 06:13:32

Tudjátok, mi az, hogy "NSFW"?
Not Safe For Work.

Például, ha egy video vagy mp3 elindul az adott oldalra belépéskor, kérés vagy lejátsási parancs nélkül. Mondom NÉLKÜL.

És tudjátok, mi az, hogy pofátlanság?
Ugyanaz...

HaCS 2014.08.10. 06:20:57

Néhány dolog a C-vitaminról.

1. Hatásmechanizmus: A C- vitamin az emberi szervezet egyik legfontosabb természetes méregtelenítője. Antioxidáns, tehát az oxidatív méreganyagokat nagyszerűen meg tudja kötni. Az erélyes oxidációs reakciók adott esetben a sejtek DNS-láncát is elbarmolják, degenerált sejteket hozva létre, így a rák kialakulásában is nagy szerepük van. Éppen ezért a rák megelőzésében valóban fontos szerepet játszhat.
Ámde!
Az egyszer degenerálódott sejt sajnos már magától osztódik, így a már kialakult betegség kezelésében a hatása minimum kérdéses.

2. Kémhatás, fogak.
Az aszkorbinsav valóban savas kémhatású, ám korántsem erős sav. Az ecetnél kissé erősebb, a citromsavnál gyengébb. Magyarán porból feloldva, és úgy fogyasztva nem jelent nagyobb rizikót a fogaknak, mint bármely üdítőital.

@Alec:
Nem muszáj kellemetlen savanyú vizet inni, limonádét is lehet készíteni, vagy teát. :)

3. Bomlás
Sokféle tévhit kering a neten, ezért nem árt tisztába tenni. Az aszkorbinsav önmagában csak 190 fok körül bomlik el.
Viszont fény és oxigén hatására oxidálódik, és a reakció végterméke (diketo-gulonsav) bomlik el, visszafordíthatatlanná téve a folyamatot. Ez a folyamat természetesen hő hatására gyorsul, ezért terjedt el, hogy már 50-60 fok körül inaktiválódik a vitamin.
Emiatt szükséges lezárva, sötét helyen tárolni.

4. Mennyiség.
Túladagolása józan mértékben nem lehetséges (kb. egy kilót kellene megenni, hogy baj legyen). Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy mivel ez egy vízben oldódó vitamin, így a szervezet azt elraktározni nem képes. Az el nem használt felesleg bizony a vizelettel ürül ki, amit a vesének kell kiválasztania. A napi több grammos indokolatlan fogyasztás amellett, hogy sima pénzkidobás a vesekő kialakulásának a kockázatát is növeli. Nagyon ritkán adódik olyan fiziológiai helyzet, amikor napi 1000 mg C-vitaminnál többre lenne szükség.

HaCS 2014.08.10. 06:24:48

@Son of White Horse:

Aztán tudod-e miben hunyt el Pauling?

Hefe 2014.08.10. 06:53:15

@HaCS:
"4. Mennyiség.
Túladagolása józan mértékben nem lehetséges (kb. egy kilót kellene megenni, hogy baj legyen). Azt azonban érdemes figyelembe venni, hogy mivel ez egy vízben oldódó vitamin, így a szervezet azt elraktározni nem képes. Az el nem használt felesleg bizony a vizelettel ürül ki, amit a vesének kell kiválasztania. A napi több grammos indokolatlan fogyasztás amellett, hogy sima pénzkidobás a vesekő kialakulásának a kockázatát is növeli."

itt van a kutya elasva. A C-vitamin onmagaban nem karos, de mint tudjuk, tul sok semmibol sem jo.
Enyhen savanyitja a vizeletet, lodozisokban igen szep vesekovek nonek tole. Az meg mar nem vicc.

nyikk 2014.08.10. 07:00:04

Na, hogy legyen egy konkrétum is: én már többször is állítottam meg kezdődő influenzát nagy dózisú C-vitaminnal, tehát ere biztosan alkalmas.Mondjuk már jó ideje nem kerülget ilyesmi...
Én 500mg-os narancsizű tablettát szoktam venni, 8-900Ft egy 60 szemes adag.Mármint egy bogyó 500mg...

fingerbangs 2014.08.10. 08:10:55

be kellene tiltani az ilyen lenkei féle kuruzslók működését

Gera 2014.08.10. 08:19:29

Lenkei egy kibaszott szcientológus, ez felülír bármit, amit mond.

Gera 2014.08.10. 08:24:55

@nyikk: Én is ezt szoktam csinálni, csak az a gond, hogy még ezen egyszemélyes "klinikai kísérletemnél" is nem tudtam nem észrevenni a hosszú évek alatt, hogy a "kezdődő influenzám" (már ez kamu) néha akkor is elmúlik, ha nem tömök magamba egy csomó c vitamint, mert épp nincs kéznél... :)

pukancs 2014.08.10. 08:41:28

@Hefe: Ez bizony így igaz
Én pl minden nap bevettem C vitamint mert hogy az megfázást megelőzi. És végül vese kövem lett.
Ahogy felhagytam vele megszűnt...majd ahogy visszatértem rá már megint éreztem hogy valami nem stimmel...így most csak hébe hóba veszek be heti max 1xer

pukancs 2014.08.10. 08:43:40

@nyikk: Igen ezt én is észrevettem, mondjuk ez nem újdonság....
ha beteg vagy akkor is ezt szeded...szóval.

Szóval ha nem is mindig, de azért nem mindig jött össze. 3-4 nap helyett mondjuk 2 nap alatt vészelte át az ember.

Raffay83 2014.08.10. 08:46:16

@Alec: Szia! Kb. tizedannyi annak, amit mondasz. Múlt hónapban vettem 10 gramm aszkorbinsavat, mindösszesen 164 forintot fizettem (a 164 Ft fele a csomagolási és magisztrálási díj volt).

pukancs 2014.08.10. 09:05:06

Mellesleg azért nem fog a C vitamin semmit csinálni, mert
1. eddig is vittünk be C vitamint eddig se volt hatással rá.
2.a rákos sejt gyakorlatilag ugyan olyan mint a normális, pont ez a nehézség a dologban, hogy nincs olyan szer vagy eszköz ami határozottan el tudná különíteni. Még a saját szervezetünk se...hát még akkor a C vitamin
3. nincs két azonos rák már itt bukik a teória
4. ez is egy pénzhajhász kókler, aki kihasználja a haldokló beteget.
Szeretném én látni azt a nagy nyulvános kutatást 100-1000 rákossal akikből legalább 60% véglegesen felgyógyul.

Volt olyan ismerősöm aki 8 évig húzta kemo és kiújulással.
De volt aki 5 évet húzott ki alternatív gyógykezeléssel.
Volt akiket fél év alatt elvitt kemoval.
Volt akit már kemózni se lehetett már mert az orvos szart bele és már annyira elburjánzott, de ha úgy nézzük 2 évet kihúzott.

Volt aki 3 hónapot húzott ki a diagnózist követően...gerincén volt, hiába járt előtte orvoshoz hónapokig észre se vették hogy daganat van rajta.

Az viszont biztos hogy nem a kemo a mindenre jó megoldás. Bizonyos dolgokra jó, de a magyar kóklerészet mindenre úgy használja mint valami világmegváltó eszköz.
Holott nyugaton csak legvégső esetben használják. Mert tudják hogy nem csak a rákos sejtet de az embert is meg fogja ölni, főleg ahogy itthon azt használják..

Az viszont tényleg vicces, hogy se az ebolára, se az AIDS-re se a rákra nincs értelmes hatékony megoldás.

Ha rákos vagy tökmindegy, neked lőttek.
Ez egy állapot a halál előtt.

protézisesh 2014.08.10. 09:07:50

10g aszkor insav =3 napi adag.

Webshopokban viszont van 250-500-1000g kiszerelés is, vitathatatlanul ez a legolcsóbb fajlagos árú változat.

A cetebe és társai a lenkei féle bogyónál is hatványozottan többe kerülnek: 30db 1000mg tabletta/kapszula kb 3.000,- Ft, míg webshopban ugyanennyi pénzért 500-1000grammot (vagyis 300-szor annyit) kapsz...

Szentgyorgyi sajat magan kiserletezett (mivel eloszor neki sikerult szintetizalni a c-vitamint), azt tapasztalta, hogy napi 6-7000mg bevitel felett jelenik csak meg a vizeleteben az urulo c-vitamin. Ehhez kepest mennyi a gyogyszergyartok szeri ti NBÉ? 60mg, vagyis a tuladagolasi mennyiség SZÁZADRÉSZE... Ami egyebkent a II.vh idejen lett kikiseletezve a nemet orvosok altal: a 60mg a minimum a skorbut elkerulesehez.

Szoval lehet, hogy a lenkei hulye (a szcientologusok meg bizonyosan azok), de a c-vitamin JÓ.

2014.08.10. 09:18:28

@Raffay83: lentebb írtam, hogy 10 forint /gramm a gyógyszertári. Még ez is elég drága ahhoz képest, hogy nagy külföldi vitamingyártó cégek tablettás formában szálíltással mindennel együtt 10-12 forintért adják.

szamaritánus 2014.08.10. 09:25:13

hiszek a c-vitaminban, de a szientológiában nem, így lenkei nekem egy nagy nulla.

Boka1 2014.08.10. 09:26:22

Dr. Lenkei azt is mondta a műsorban, hogy a rák lelki eredetű, azt kell először meggyógyítani, a c vitamin már csak a tünetek eltüntetésében segít a gyógyuló szakaszban. A ráknak nincs ellenszere. A kemoterápia meg a kurkumagyökér januári kivonata csak lehúzás.

szekőcei 2014.08.10. 09:30:17

@Gera: így van. Idióta Balázs meg egy buta konteó-hívő (lásd még: csemtrélben is hisz)

Rátóti Mutyikos 2014.08.10. 09:30:39

@VogelZsigmond: azert nem fair a tablettat a porral osszehasonlitani, mert egy(vagy tobb) gyartasi folyamattal tobb van a tablettaban.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 09:38:38

Jó lenne, ha ez igaz lenne. Lenkei a saját szakmája eredményeit sem követi naprakészen. Mindenkinek javasolt előbb egy pszichológusnak hinni (Szendi Gábor), mint ennek az orvosnak. Persze Szendi nézeteiben is akad kivetnivaló, kb. a 70-80%.

A C-vitamin orálisan nem lehet rákgyógyszer, felszívódás miatt. A különböző daganatos sejtekre eltérően hat, ezért kizárt az általános megelőző és gyógyító hatása. Ezt már vizsgálták sokat.

Kard 2014.08.10. 09:45:32

@pukancs: AIDS-re van. Már nem is számít halálos betegségnek. Ha szedsz bizonyos gyógyszereket akkor visszaszorítható a vírus. A probléma, hogy folyamatosan szedni kell (ami lóvé).
Valszeg ezért nem hallunk mostanság egy híres sztárt se meghalni AIDS-ben, mert ha van is neki titkolja és normális életet él mellette.

Mészáros Laci 2014.08.10. 09:51:28

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:

"előbb egy pszichológusnak hinni (Szendi Gábor), mint ennek az orvosnak"

Na az is egy nagy polihisztor :)

Mészáros Laci 2014.08.10. 09:52:55

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:

például tartósan szedett nagy adag C-vitamin (aszkorbinsav formájában) gyomorproblémákat okoz. Nátriummal alkotott só formájában már kímélőbb, így csak a kísérleti alanyok negyedében okozott pl. bőrproblémákat.

dani27bpbp 2014.08.10. 09:53:08

Jó Közérzet Központ

jkvitamin.hu/

Itt vegyetek C vitamint. 30 db 1000 mg-os ha 5-nél több dobozzal veszel 450 Ft/doboz.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 09:56:19

@Son of White Horse:

Az egyik hivatkozott angol nyelvű írásban azt írják, hogy _látszólag_ mond ellent a fizikai törvényeknek.

"Minimum fel kellene sorolni a fizika mely torvenyeinek mond ellent!!????"

Olvastad a cikket? Itt írja:

"Ez a jelenség a szakemberek szerint ellent kéne mondjon a lendületmegmaradás törvényének"

Mellesleg a fizika törvényeinek biztos nem mond ellent, legföljebb a ma ismert törvényeinek.

Az a tény, hogy a kontroll szerkezet is produkált tolóerőt (pedig a kísérletezők szerint annak épp nem kellett volna), arra utal, hogy esetleg hiba történt a kísérlet során.

"E=m x c^2"

Ez itt közvetlenül nem alkalmazható, mert a sugárzás nem hagyta el a zárt rezonáns üreget. Az Abstract szerint:

"Test results indicate that the RF resonant cavity thruster design, which is unique as an electric propulsion device, is producing a force that is not attributable to any classical electromagnetic phenomenon and therefore is potentially demonstrating an interaction with the quantum vacuum virtual plasma."

(ntrs.nasa.gov/search.jsp?R=20140006052)

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.08.10. 10:00:03

Már nem tudom, hol olvastam, de úgy emlékszem, valódi orvos írta, hogy a korábbi híresztelésekkel ellentétben a C vitamin is túladagolható. Ha jól sejtem, a veséknek árthat elég komolyan a túlzásba vitt C vitamin kúra.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.10. 10:11:06

Aki nem eszik élelmiszeripari hulladékot, és nem gyűlöli az emberiséget, annak NEM rákosodik el a teste.

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 10:13:28

@Mészáros Laci:

Plusz tudtommal húgykövet is okozhat.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.08.10. 10:16:47

@polyvinyl: kár, hogy már ősemberekben is találtak rákos elváltozásokat, kis kretén.

subabubba 2014.08.10. 10:18:32

@Son of White Horse: A lendületmegmaradásnak mond ellent. Benne is van a cikkben, te meg itt pöcsözöl.

JohnHenry 2014.08.10. 10:19:25

b+, Lenkei scientológus, egy szavát is elhiszitek???

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 10:27:27

@pukancs:

"így most csak hébe hóba veszek be heti max 1xer"

Ami nagyjából szart sem ér, mivel vízben oldódó lévén igen hamar kiürül a szervezetből.

@VogelZsigmond:

Drága Madaras Zsiga, a tabletta egy rakás egyéb segéd- és vivőanyagot is tartalmaz, amit a kimért por nem. Ezért pl. lassúbb a felszívódás. Addig OK, hogy tájékozatlan vagy, de akkor nem kellene hangoztatnod azt a hülyeséget, hogy nem sok különbség van a por és a tabletta között, csak az "élvezeti érték".

"Mit tartalmaz az Actival Extra filmtabletta
- A készítmény hatóanyagai 1 filmtablettában:
0,5 mg (1666 NE) all-(E)-retinol (retinol-acetát formájában) (A-vitamin), 1,8 mg (1000 NE) bétakarotin, 1,4 mg tiamin (tiamin-nitrát formájában) (B1-vitamin), 1,6 mg riboflavin (B2-vitamin), 18 mg nikotinamid (B3-vitamin), 6 mg pantoténsav (kalcium-pantotenát formájában) (B5-vitamin), 2 mg piridoxin (piridoxin-hidroklorid formájában) (B6-vitamin), 0,001 mg cianokobalamin (B12-vitamin), 0,2 mg folsav, 0,03 mg biotin (H-vitamin), 125 mg aszkorbinsav (C-vitamin), 0,005 mg (200 NE) kolekalciferol (D3-vitamin), 20,1 mg (30 NE) ą-tokoferol (ą-tokoferol-acetát formájában) (E-vitamin), 0,04 mg fitomenadion (K1-vitamin), 10 mg para-amino-benzoesav, 5 mg rutozid, 200 mg kalcium (vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 155 mg foszfor (vízmentes kalcium-hidrogén-foszfát formájában), 100 mg magnézium (nehéz magnézium-oxid formájában), 15 mg cink (cink-szulfát-monohidrát formájában), 4 mg vas (vas(II)-glükonát formájában), 1 mg bór (bórsav formájában), 1 mg mangán (mangán(II)-szulfát-monohidrát formájában), 1,4 mg réz (réz-glükonát formájában), 0,1 mg jód (kálium-jodát formájában), 0,075 mg molibdén (ammónium-molibdát-tetrahidrát formájában), 0,024 mg króm (króm-pikolinát formájában), 0,04 mg szelén (szelénessav formájában), 0,01 mg vanádium (ammónium-metavanadát formájában), 0,3 mg lutein és 0,3 mg likopin.
Egyéb összetevők:
Tablettamag: butil-hidroxi-toluol (E321), trinátrium-citrát, citromsav, maltodextrin, dl-ą-tokoferol, zselatin, kálcium-szilikát, szilicium-dioxid, részlegesen hidrogénezett szójababolaj, cukor, kukoricakeményítő, glükóz szirup, nátrium-aszkorbát, módosított ételkeményítő, trikálcium-foszfát, akácia mézga (E414), magnézium-sztearát, mannit, kroszpovidon, mikrokristályos cellulóz, hidroxipropil-cellulóz
Bevonat: Opadry II. Green 85G21832
részlegesen hidrolizált polivinil-alkohol, talkum, titán-dioxid (E171), makrogol (PEG 3350), szója lecitin, indigó kármin (FD&C Blue 2), vas-oxid, sárga (E172), kinolinsárga (E104)."

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 10:40:29

@VogelZsigmond:

Abban azért igazad van, hogy a Lenkei-féle tabletták CSAK C-vitamint tartalmaznak, legalábbis a weboldala szerint. Így viszont kurvára drága.

Na de szcientológustól amúgy is nagyon meggondolnám, mit vásároljak.

Gekko 2014.08.10. 10:43:33

Idióták. Egy ostoba scientológus hagymázas baromságait ismételgetitek. Igazából a Xenu az, aki az egész mögött áll:

Egyszer volt, hol nem volt (hogy pontosabbak legyünk, 75 millió éve), volt egyszer egy idegen galaktikus uralkodó, akit Xenu-nak hívtak. Xenu gondjaira volt bízva a galaxis ezen részének összes bolygója, a mi bolygónkkal, a Földdel együtt, amit azokban az időkben Teegeeack-nek hívtak.

Xenu-nak volt egy problémája. Az általa irányított 76 bolygó mindegyike túlnépesedett. Minden bolygón átlagosan 178 milliárd ember élt. A túlnépesedéstől meg akart szabadulni, ezért volt egy terve.

Xenu teljesen átvette a hatalmat hitehagyottak segítségével, hogy megdöntse a jó embereket és a Hűséges Hivatalt. Aztán pszichiáterek segítségével emberek millióit hivatta be jövedelem adó vizsgálatra, ahol helyette alkohol-glikol injekciót kaptak, ami megbénította őket. Aztán olyan űrrepülőkre rakták őket, amik pontosan úgy néztek ki, mint a DC8-asok (csak nem légcsavarok voltak rajtuk, hanem rakétahajtóművek).

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 10:53:29

@Gekko:

Egy szcientológusnak még azt sem hiszem el, amit kérdez.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 10:54:28

@polyvinyl: Akkor már csak a természetben élő rákos állatokat kell megmagyaráznod a jelenben és múltban! Kezdjed a dinoszauruszokkal:

www.nature.com/news/2003/031021/full/news031020-2.html

Túl sok volt a kemikália?
:D

Gera 2014.08.10. 10:55:29

@protézisesh: Aha, persze. A valóság meg az, hogy 200mg/nap körüli rendszeres fogyasztásnál telítődik a szervezet. Nesze itt egy korrekt, több emberen végzett, hosszú idejű klinikai vizsgálat: www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC39676/pdf/pnas01515-0554.pdf Nagyon érdekes grafikonok vannak benne, meglehetősen egyértelműek.

Szóval szerintem maradjunk a 200mg/napnál és annyit pirulák nélkül, zöldségekkel és gyümölcsökkel is röhögve lehet teljesíteni, ami valahol nem túl meglepő szerintem.

88888888 2014.08.10. 11:01:47

@Alec: " gyógyszertában 1000 forint körül van 10 gramm de annál többet egyszerre nem is adnak ki."

őőő én nemrég vettem 30g-t és adtak volna 50et is...

Raffay83 2014.08.10. 11:11:17

@Alec: Akkor megismétlem: 164 Ft-ért vettem a 10 grammot. Úgyhogy NEM, nem 10 Ft-ra, hanem kevesebb, mint 2 Ft-ra jött ki grammonként.

2014.08.10. 11:12:03

@88888888: ööö nekem meg amikor régebben vettem fél órát papolt a gyógyszerész, hogy de hát ezt így nem és hogy mit képzelek meg na jó most az egyszer

őszintén, a franc se kíváncsi erre és hogy vadászgassa az ember, hogy hol tud nyugodtan vásárolni. Ugyanilyen árban megrendelem külföldről tabletta formájában amit kényelmesebben tud adagolni az ember aztán szevasz :)

A 10 grammot egyébként többen írták a neten. Lehet valami alapja de úgy tűnik gyógyszertár(os)tól is függ.

Aszpartám 2014.08.10. 11:14:37

Én csak azt nem értem, miért kerül ki az index címlapjára egy ilyen poszt. Dr. Lenkei szcientológus, ezt kb 5 éve tudjuk. Az egész tevékenysége kizárólag marketing, és a lelkileg instabil, naívságukban kiszolgáltatott emberekre épít, akik mindig ugranak az új csodaszerekre. Pontosan ugyanaz, mint a Flavin és a Bioptron lámpa, húzzuk ki az utolsó filléreket a rákos emberből és családtagjaiból, mert ők úgyis meg akarnak próbálni "mindent". :(

2014.08.10. 11:14:59

@Raffay83: akkor még ismételgesd mert nekem sehogy se jön ki ha 10 gramm 164 forint akkor egy gramm hogyhogy 2 forint

2014.08.10. 11:25:00

@Gekko: senki nem ismételgeti. Önmagukban a vitaminkészítmények hasznosak. A szcientológusok még a kábítószerfüggőséget is ezzel akarják kúrálni, na az baromság.

VogelZsigmond 2014.08.10. 11:32:39

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "Abban azért igazad van, hogy a Lenkei-féle tabletták CSAK C-vitamint tartalmaznak,"

Ja, ja. Pont ezert probaltam a weboldalrol a szimpla C-vitamin tablettat kivalasztani, amiben az egvilagon semmi mas nincs. De meg a leiras alapjan sem...

A tobb ezer mg napi szedesevel meg nekem semmi bajom nincs. Csak az egyetlen problemam az, hogy senki nem tudja, hogy hol a hatar. Marmint senki nem tudja megmondani. Meg az orvosok sem. Es abban biztos vagyok, hogy amig nem eletveszelyes a napi folyamatos "tuladagolasa" a vitaminnak, addig nyilvan hatalmas extra terhet rak a szervezetre a tobblet kivalasztasa, eltavolitasa.

Errol a gyogyszertar meg huzza a szajat ha sok C-vitamin port veszek, meg nem adnag 1000 g-nel tobbet, nyilvanvaloan ebbol kovetkezik. Sztm... Nem akarjak azt, hogy valaki majd 15-20 ev (vagy ki tudja mennyi) "tuladagolas" utan bizonyithatoan szetvagja magat, aztan majd megy a birosagra, hogy miert engedte a gyogyszertar 20 even keresztul szedni a sok C-t ha nem egeszseges... :(

VogelZsigmond 2014.08.10. 11:36:55

ja , bocsi. nem 1000g ra huzzak a szajukat, hanem mar 10-50 g-re.

Ezt a francos automatikus lejatszast meg ki lehet valahogy kapcsolni az oldalon? Mert iszonyu idegesito, hogy amikor elkuldesz egy hozzaszolast, akkor a bongeszo ujratolti az oldalt es automatikusan elindul a hangfile!!

Pierr Kardán 2014.08.10. 11:37:23

"vendége volt Dr. Lenkei Gábor, ahol nem csak a C-vitaminról esik szó, hanem a gyógyszeripar óriási lobbijáról is"

És Lenkei Gábor óriási lobbijáról hol esik szó?

A képlet nagyon egyszerű, normális ember nem vesz semmit Lenkei Gábortól, de a szcientológia hívei megveszik a vackait, így nagyon jól megy neki az üzlet.

(A műsor címét szándékosan hagytam ki a bevezető mondatból, ne reklámozzuk ezeket a hülyeségeket.)

VogelZsigmond 2014.08.10. 11:46:33

@Gera: 200 mg/nap es telitodik a szervezet. Tegyuk fel hogy igazad van. Az a baj, hogy nem szamolsz egy dologgal.
Azok az orvosok akik napi 60mg-ban allapitottak meg egy ember napi C-vitamin beviteli adagjat mondjak azt pld, hogy egy cigaretta elszivasa kb ugyan ennyi mg C-vitamint von el a szervezetedbol... Akkor most mi ? :)
Erted? Az lehet, hogy egy sterill, stresszmentes laboratoriumi kornyezetben boven eleg a 200mg/nap, de ez mar a szenbanyaban egy 12 oras muszakban edeskeves ! :)

Alick 2014.08.10. 11:48:43

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: A "C-vitamin orálisan nem lehet rákgyógyszer"

Infúzió..?

$pi$ 2014.08.10. 11:58:39

"Kutatások során, tesztek során derítették ki, hogy a rákot hatásosan gyógyítja a nagy dózisú C-vitamin, ám mégis megtiltották a gyógyszergyártóknak a további kutatásokat"

Egy fenét. A Linus Pauling által végzett kísérletről kiderült, hogy hibás statisztikai analízist használt. A kísérleteket többször, egymástól függetlenül is megismételték és bebizonyosodott, hogy a nagy dózisú vitaminszedésnek nincs kimutatható gyűgyító hatása a rákra.

De már vagy harminc éve. Már harminc éve tujuk ezt, be van bizonyítva, a kérdés le van zárva és akkor újra és újra jönnek az ilyen erkölcstelen, a ráaszoruló, reménytelen, halálfélelemben lévő embereket kihasználó gazemberek a hazugságaikkal. Haldokló embereket próbálnak megtéveszteni, sőt nem egy embernek a halálát okozzák közben.

Ha ez a blog egyetlen embert is rávesz, hogy a tudományos gyógymód helyett a közismerten haszontalan C vitaminos kúrával próbálkozzon, akkor a szerző potenciális gyilkos.

Mojzes Pál (törölt) · http://mpgondolatok.blogspot.hu/ 2014.08.10. 12:09:12

Én is nagy vitamin hívő voltam, amíg egyszer csak ugyanúgy rottyra nem mentem mulitvitaminokkal is mert lelkileg szarul voltam, szerintem a legtöbb betegség lelki eredetű(ha nem az összes...).A megfelelő mennyiségű vitamin, ásványi anyag, makro tápanyag a jó, amikor kitapasztalod mire van szüksége a szervezetednek..nos ez pedig évek munkája szvsz.Ettől függetlenül a vitamin készítmények nem az ördög művei mert nem biztos, hogy mindég be tudod vinni kajából a megfelelő mennyiséget,de nem kell őket úgy szedni ahogy a dobozra van írva.A gyártóknak az az érdekük , hogy vedd, nagyon nem érdekli őket, hogy kiüríted a nagy részét az "ajánlott" mennyiségnek ;).Téli, náthás, infulenzás időszakban a nagyobb adag C lehet nem rossz megoldás, van akinek beválik, persze a háziorvos se mondja, hogy vegyél a patikában x gramm aszkorbint mert abból nem megy Svájcba konferenciára...;)

Asakura Hao 2014.08.10. 12:12:18

Még szerencse, h ez a lenkei-féle szcientológus sarlatán se a piacból él ugye? :D

Amúgy meg $pi$ fogalmazta meg a legjobban:
"Ha ez a blog egyetlen embert is rávesz, hogy a tudományos gyógymód helyett a közismerten haszontalan C vitaminos kúrával próbálkozzon, akkor a szerző potenciális gyilkos."

bekestobbsegg 2014.08.10. 12:13:08

Vigyázat, beindult a szcientológus lobbi!

Gera 2014.08.10. 12:16:35

@VogelZsigmond: Nem kell feltenni semmit, teljesen nyilvánvaló a mérésekből. Abban persze teljesen igazad van, hogy embere válogatja, ez a kísérlet egészséges fiatalokon zajlott, biztosan van olyan ember, akinek több c vitamin kell, de annak nagyjából zéró esélye van, hogy több ezer százalékkal több.

bekestobbsegg 2014.08.10. 12:19:06

A tanulmányról hazudik, itt egy részlet belőle:
"In the current study, published in JAMA Internal Medicine, the investigators followed over 23,000 Swedish men who were between 45 and 79 years old in 1997 up to the year 2009. None of them had kidney stones at baseline.

Close to 900 of the men took 1,000-milligram doses of vitamin C, and 3 percent of them (31 men) later had kidney stones. Less than 2 percent of those in the rest of the group developed kidney stones.

The researchers adjusted for factors which could undermine the reliability of the findings, such as education levels, ages, and body weights.

They revealed that those men who received the high-dose supplements had an elevated kidney stone risk ranging between 1.7 and 2.2 times.

The authors point out that there are no significantly proven reasons for any person to take such large amounts of vitamin C. The results of the study do not apply to vitamin C that comes from food."

Gera 2014.08.10. 12:20:26

@Gera: Ennek a méréssorozatnak a konklúziója az, hogy napi 200mg az ajánlott, 400mg felett nem várható semmilyen érdemi eredménye és 1000mg felett ártalmas lehet. Napi rendszerességű bevitelről van szó persze.

VogelZsigmond 2014.08.10. 12:22:07

@Gera: De ha nem kell feltenni semmit mert a kutatasbol nyilvanvalo, akkor miert van az, hogy 100 kulonbozo orvos 100 kulonbozo dolgot mond rola?
Es en most nem a kuruzslokrol beszelek, hanem az orvosokrol...
Meg azok is utik-verik egymast ebben a temaban.
Ne erts felre, en most aztan tenyleg nem koztozkodni akarok, de ez teny!

He meg ott a C-vitamin "bibliaja" leirva a neten, kutatasokkal igazolva, akkor miert nem azt hasznalja mindenki?

sanyix 2014.08.10. 12:24:44

ez a lenkei véletlenül nem szci? úgy tudom hogy az. Innentől kezdve a véleménye nem sokat ér :D

$pi$ 2014.08.10. 12:31:40

@VogelZsigmond: "100 kulonbozo orvos 100 kulonbozo dolgot mond rola?"...

"Ne erts felre, en most aztan tenyleg nem koztozkodni akarok, de ez teny!"

Akkor nem fog gondot okozni, hogy valami bizonyítékot hozz rá, ugye? Nyilván nem te kérdeztél ki legalább 100 orvost... szóval hol van a 100 különböző dolog, amit a 100 orvos mondott?

VogelZsigmond 2014.08.10. 12:37:57

@$pi$: Mire hozzak binyitekot? Arra, hogy ha megkerdezem a korzeti orvost akkor az teljesen mast mond, mint a belgyogyaszom? A diplomas gyogyszeresz meg ezeket nezi hulyenek kozben? A C-vitamin "atyja" meg az eddig emlitett harom kulonboz ember velemenyere is szart es kb 4000 mg C-t szedett naponta? Erre hozzak bizonyitekot?
Vagy most nem ertelek...

Gera 2014.08.10. 12:38:33

@VogelZsigmond: Ezek egyszerű mérések, nincs semmiféle elmélkedés.

$pi$ 2014.08.10. 12:41:20

@VogelZsigmond: "Vagy most nem ertelek... "

Mit nem értesz? Ezt mondtad:

"100 kulonbozo orvos 100 kulonbozo dolgot mond"

Én erre ezt mondtam: "hol van a 100 különböző dolog, amit a 100 orvos mondott? "

Egyszerű. Tettél egy állítást, azt mondtad ez tény. Mivel tudod bizonyítani?

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 12:42:48

@VogelZsigmond: A legtöbb orvos nem olvas angolul szakirodalmat. Ahogyan egy villanyszerelő sem. Az új generáció szerencsére már ezt is tanulja, a fiatalok.

Az átlag sebész, háziorvos (vagy dietetikus) annyit tud amit kötelező továbbképzéseken hall.

@Alick: Vizsgálták, van amire hathat. De a C-vitaminnál ezerszer hatékonyabb természetes daganatgátlók léteznek. A C-vitamin a tájékozatlanok vitaminja.

Megfázás ellen már régóta D-vitamint szednek a tájékozottabbak. Rák megelőzésre is. ÉS MÉG EZ SEM 100%-osan IGAZOLT!

Itt van angol-magyar szakirodalom:

teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/tags/D-vitamin

VogelZsigmond 2014.08.10. 12:43:02

@$pi$: Te olvasod amit irok? Vagy csak kotozkodsz?
Most azt akarod, hogy menjek el a belgyogyaszomhoz, meg a korzeti orvoshoz, meg a patikushoz, es hozzak hagfelvetelt rola??

Sztm neked a 100-as szam szurja a szemedet.
Az csak egy koltoi tulzas volt. Azt azert gondolom tudod mi?

$pi$ 2014.08.10. 12:44:59

@VogelZsigmond: "A C-vitamin "atyja" meg az eddig emlitett harom kulonboz ember velemenyere is szart es kb 4000 mg C-t szedett naponta? Erre hozzak bizonyitekot?"

Hány tudományos vizsgálat volt előtte a C vitamin hatásáról? És azóta?

athenee 2014.08.10. 12:45:55

Elképesztő primitivizmus - A köztudottan ezotéria-mániás, tanulatlan Balázs az összetegeződő szcientológus kapcsolataival a minden tudományos hátteret nélkülöző elméleteket terjesztik a kereskedelmi rádióban, hogy aztán beteg emberek elutasítsák az életmentő kezeléseket. Balkán, az vagyunk, mély sötét Balkán.

$pi$ 2014.08.10. 12:48:04

@VogelZsigmond: "Az csak egy koltoi tulzas volt. Azt azert gondolom tudod mi? "

Szóval nem igaz. Ok, rendben. Tehát nem tudod, hogy mit mondanak az orvosok, mert csak kettőt kérdeztél meg.

"belgyogyaszomhoz, meg a korzeti orvoshoz, meg a patikushoz, es hozzak hagfelvetelt rola??"

Nem kell, elég lesz, ha leírod, hogy mit mondtak. Aztán meglátjuk, hogy tényleg különböző, egymásnak ellentmondó dolgokat mondtak -e.

VogelZsigmond 2014.08.10. 12:48:26

@$pi$: Te most nem olvasod amit irok, vagy csak a 100-as szamra amit irtam verszemet kaptal? :)
Az csak egy koltoi tulzas volt. De azt azert gondolom tudod mi!?
Most nem ertem mit varsz tolem? Hogy menjek egy a korzetimhez, a belgyogyaszhoz meg a gyogyszereszhez, es vegyem fel diktafonra amit mondanak es kuldjem el neked?

De egyebkent mindegy is. Valoszinuleg a kerdesem kotozkodes meg okoskodas nelkul megvalaszolasra kerult egy masik kommentlo altal.

Amit persze elkepzelheto... Nem olvasnak angol szakirodalmat.
Latod ez ilyen egyszeru lett volna...

VogelZsigmond 2014.08.10. 12:50:50

Bocsi, nem jelent meg a komment percekig. Azt hittem, hogy nem ment at.

Eleg lesz ha csak egyszer porogsz be a tenyeken amit nem vagy kepes elfogadni. :)

De en befejeztem az itt kommentalast, mert a hangfile automatikus lejatszasa minden egyes komment utan kurvara idegesit.

$pi$ 2014.08.10. 13:00:40

@VogelZsigmond: "Amit persze elkepzelheto... Nem olvasnak angol szakirodalmat.
Latod ez ilyen egyszeru lett volna... "

Jah, most meg nem olvasnak angol szakirodalmat. Ezt viszont egészen pontosan 0 orvosra alapuló tapasztalaok alapján jelentetted ki.

Azt, hogy a C vitaminnal nem lehet rákot gyógyítani 1978-as vizsgálatokból már tudhatjuk. Szerinted az azóta eltelt cirka 36 év alatt a magyar orvostudomány nem jutott odáig, hogy ezt lefordítsák? Vagy mondjuk ez a tény beleegye magát a magyar orvosképzésbe?

Az ég szerelmére még in is tudtam, hogy nem lehet C vitaminnal rákot gyógyítani, akkor hogy a csodába lehetne, hogy minden orvos mást gondol erről?

Én speciel megkérdeztem egy orvost a masszív vitamintúladagolásról. Azt mondta, hogy vitaminja válogatja, van amelyiktől csak jó drága lesz a vizeletem, másoktól meg súlyos vitamintúladagolást kapok, de használni nem fog az biztos.

De ez persze nem számít, ez csak egy orvos volt.

jack1 2014.08.10. 13:01:40

Létezik egy újdonság a c-vitamin piacon, amely mellékhatások nélkül, akár 93%-ban felszívódhat. Hatékonysága vetekszik az intravénás kezeléssel. Van erről tapasztalata valakinek?

www.novocplus.hu/

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 13:12:34

@jack1: Ez butaság. Alacsony a termékben dózis, ezért nincs értelme ezzel alkalmazni. Ennyi erővel Bioperint is rakhatnának mellé, az is hatásos lehet a felvételnél.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 13:13:22

@jack1: Tápanyagok 1 kapszulában:
C-vitamin 300mg 375%RDA
Csipkebogyó kivonat 20mg
Citrus bioflavonoidok 20mg

Ennyit hagyományosan is fel tudunk venni.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 13:34:48

@jack1: Megjegyzés: A módszer maga jó, ez egy viszonylag új trend. De van már modernebb.

kuki123 2014.08.10. 13:37:44

@Kovacs Nocraft Jozsefne:
Még mindig jobb mint a vesekő :)

Azt figyeltem meg egyébként hogy ha pl hétfőn beveszed, akkor kb kedd délre ürülhet ki teljesen (valszeg nem teljesen, azért valamennyi mindig marad a szervezetben)

szóval náthás időszakban mondjuk szerda csütörtök reggel veszem be a következőt.

Nyáron meg gyümölcs :)
paprika stb

Kovacs Nocraft Jozsefne 2014.08.10. 13:56:27

@kuki123:

Na ja, vesekövet akartam írni. :D

A nátha és a megfázás egyéb következményei többnyire vírusfertőzés eredményei. Az orvos felírja az ilyenkor szokásos antibiotikumot, ami megelőzi, hogy a legyengült szervezetet megtámadják a szokásos bacillusok is.

A C vitaminnak itt sincs sok szerepe, mert az immunrendszert nem tudja erősíteni - ahogy más sem. Még az immunstimulánsok sem erősítik, hanem csak aktiválják, "kiprovokálják" az immunreakciót.

A vitaminok, így a C vitamin szerepe kimerül abban, hogy megelőzi a szervezet vitaminhiány okozta legyengülését.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 14:02:40

@Kovacs Nocraft Jozsefne: A D-vitamin tudja, védő fehérjék nyálkahártyában történő expresszió fokozásán keresztül. Immunmodulálás is létezik.

A D-vitamin-szint 37,5–50 nmol/l-ről 75–100 nmol/l-re történő emelése, a rendelkezésre álló adatok alapján, az összes daganat gyakoriságát 35%-kal, az INFLUENZÁS megbetegedések számát 90%-kal csökkentené.

(Forrás: Orvosi Hetilap, Volume 153, Supplement 2, 2012. május 29., DOI 10.1556/OH.2012.29410)

Bővebben is érdekel valakit?

Shíva 2014.08.10. 14:05:41

Vitamin- C-Plus

A kémiai neve aszkorbinsav.
1970-ben kísérleteket végeztek az aszkorbinsavval kapcsolatban, hogy milyen hatással van az egészségünkre. Ezek a dokumentumok körbejárták a világot.

A C-vitamin vízben oldódó és a bél nyálkahártyáján keresztül szívódik fel és a vérkeringésbe bejutva ellátja az egész testet.

Nagyon sok C-vitamin van a piacon különböző formában (Mineral- Ascorbaten, Glyceraten, Palmitaten stb.), ezek sok esetben drágák, de ami nem azt jelenti, hogy előnyösebbek. Teljesen mindegy, hogy melyiket próbáljuk ki, az a fontos, hogy az aszkorbinsav olyan formában legyen benne, mely a szervezetünkben fel tud szívódni, és át tud alakulni, mielőtt az anyagcsere folyamatba bekerülne.
Minden olyan LIFE PLUS termék, melyben a C-vitamin benne van, egy olyan optimális PH értékkel van ellátva, mely a könnyebb felszívódást elősegíti a bélrendszerben.
A LIFE PLUS C Vitaminját más szerves anyagokkal kombináltuk: szinergikus citrus-bioflavonoidokkal, acerolával, és cayenne-i borssal, valamint heszperidinnel és rutinnal.

A LIFE PLUS csak a legmagasabb minőséget és a legtisztább formáját használja fel a C Vitaminnak.

C Vitaminunk nem szintetikus (amint azt sok ember gondolná), hanem egy természetes fermentáción (erjedésen) megy keresztül, mint pl. a joghurt, a bor és a sajtok készítésénél.

Tehát a LIFE PLUS Vitamin-C-Plus terméke BIO aszkorbinsav, olyan természetes formában, mint ahogy az a gyümölcsökben, zöldségekben is megtalálható.
A LIFE PLUS C- vitaminja 100%-ban felszívódik. Nem 1000 mg-ből csak 85 mg, hanem 500-ból 500 mg.
Németországban több millióan fogyasztják ezt a terméket. Itthon? 200 ember körül.
Ha érdekel, írj.

átlátó 2014.08.10. 14:09:51

..és akkor még nem említettük a Vargha "módszerereket"...az egyik az, hogy közismert emberekkel "fotolódzkodik" a lelkem, - például Yoko Ono és egyéb hazai celebek, a képeket kiteszi a váróban...és ettől lesz hiteles aranyember ez a hintaló is.

Alick 2014.08.10. 14:17:35

@Kovacs Nocraft Jozsefne: "A nátha és a megfázás egyéb következményei többnyire vírusfertőzés eredményei. Az orvos felírja az ilyenkor szokásos antibiotikumot"

Szerencsére ma már egyre kevésbé írnak fel antibiotikumot szimpla megfázásra... mindig felépülhet egy-egy rezinsztensebb törzs és mellesleg a gyógyszerkasszának sem tesz jót.

HaCS 2014.08.10. 14:21:11

@Shíva:

"C Vitaminunk nem szintetikus (amint azt sok ember gondolná), hanem egy természetes fermentáción (erjedésen) megy keresztül, mint pl. a joghurt, a bor és a sajtok készítésénél."

Hogy mi megy keresztül micsodán???

Alick 2014.08.10. 14:26:34

Klinikuai tanulmányok a C vitamin adagolással kapcsolatban... az a helyzet, hogy a szűk (kiátlagolt eredményű) vizsgálati kontextus miatt inkább jelzésértékűnek lehet ezeket tekinteni, mintsem egyénileg mértékadónak.

Persze a teljes releváns élettani mátrixot felvenni és kistatisztikázni jóval macerásabb lenne és egy mai bivalyerős PC-n Matlab-bal akár órákig is számolgatna...

A megvalósult amerikai ólom.. 2014.08.10. 14:26:46

@athenee: Nehogy azt hidd hogy nyugaton ez nincs jelen. Az ezotéria, és a homeopátia az egész világon nagy üzlet. Elég csak Richard Dawkins dokumentumfilmjeire gondolni..

Alick 2014.08.10. 14:28:30

@HaCS: ennél normálisabb info lenne, hogy tartalmazza (?) azokat az enzimeket, amelyek a C vitamin hatékony felszívódásához szükségesek.

Shíva 2014.08.10. 14:29:28

@HaCS: Szénhidrátok lebontását jelenti, amelyet mikroorganizmusok (élesztők, penészek, baktériumok) végeznek, hogy saját élettevékenységükhöz energiát termeljenek. Az energia a fotoszintézissel megkötött napenergiából származik, mert a növényekben az energiatárolás zömmel szénhidrátokban történik.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.10. 14:36:00

@álfirkász:

"kár, hogy már ősemberekben is találtak rákos elváltozásokat, kis kretén."

Figyu, baromarc!

Kezeletlen, folyamatos gyulladások is okozhatnak rákos elváltozást a szövetekben.

Ez minket ugye a pennicilin és a képalkotó eljárások feltalálása óta nem annyira fenyeget, míg az ősembert nagyon is fenyegette. Persze az ősember ettől még nem a rákmegelőző állapotba, hanem konkrétan a gyulladásba halt bele.

Úgyhogy:

Aki MA nem eszik élelmiszeripari hulladékot, és nem gyűlöli az emberiséget, annak NEM rákosodik el a teste.

Te meg nyugodtan belebújhatsz a seggembe. Addig is egyél sok élelmiszeripari hulladékot, és gyűlöld az emberiséget, ahogy eddig is tetted.

2014.08.10. 14:38:59

@na__most__akkor: teljesen egyetertek!
Arrol nem is beszelve, milyen idegesito mikor elindul a szovegeles, en meg panikolva probalom kitalalni melyik tab-on szol...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 16:05:23

@jack1: Nem kapható még itthon.

@Shíva: Módosított mikrobák, biotechnológia? Természetes A NÖVÉNYI FORRÁSBÓL KIVONT FORMA LENNE.

pucros 2014.08.10. 16:06:21

A nagy dózisú C-vitaminos rákterápiának semmi köze sem a C-vitamin szedéséhez, sem ahhoz, ahogy a szervezet általában hasznosítja a C-vitamint.
Intravénásan töltik, és egész más a hatásmechanizmusa.

A rákmegelőzésben talán van valami szerepe a normál C-vitamin szedésének, de ahhoz a D3 vitamin sokkal fontosabb.

Alick 2014.08.10. 16:23:27

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: "Az átlag sebész, háziorvos (vagy dietetikus) annyit tud amit kötelező továbbképzéseken hall."

És ehhez hozzá lehet venni, hogy az orvosi szakirodalom még mindig egy szűkebb terület a biológia ágazataihoz képest, ahonnan az eredményeket alkalmazott eljárásokká alakítják...

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 16:27:55

@Alick: Az orvosi szakirodalom ma már nem szűk, az 'omika tudományágak megszületésével. A biológia kutatásaihoz az orvos biológus és más szakmák hozzáférést adnak, naprakészen.

hu.wikipedia.org/wiki/Omika

Egy tájékozott egészségügyi szakember már gén szinten tud kezelni. Egy dietetikus is. Főleg ha van pénz.

Shíva 2014.08.10. 16:35:42

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás:
Itthon nem lehet kapni, de meg tudod rendelni. Londonból, házhoz!

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 16:36:29

@Alick: Viszonylag persze szűk, de a 20 -30 évvel korábbihoz képest sokkal nagyobb az átjárás az egyes területek között.

álfirkász · http://narancsosliba.blog.hu/ 2014.08.10. 18:43:42

@polyvinyl:
1. k u r v a a n y á d, az volt barom, amikor téged összehozott az ügyfelével
2. épp a magadfajta f a sz f e j e k jönnek állandóan azzal, hogy a rák azért van mert... közben fingotok sincs az egészről.
Szóval kuss!

Liba Tóni 2014.08.10. 18:49:03

Nem C-vitamint kell szedni, hanem egészségesen étkezni sok zöldséggel. A nagy mennyiségű pizzához és a hamburgerhez hiába szed az ember C-vitamint, attól még könnyebben megbetegszik az egészségtelen táplálkozás következtében.

ideasz 2014.08.10. 18:49:09

Na. C-vitamin van a lóban..
Együnk lovat!

spinat 2014.08.10. 18:57:57

nem olvastam még végig a kommenteket, de a poszt állításával szemben a kutatások épp azt mutatták ki, hogy a túlzott, tablettás/poros, tehát nem gyümölcs formájában bevitt vitamin növeli a rák valószínüségét.

spinat 2014.08.10. 19:48:39

na most végigolvastam. Hihetetlen, hogy 100 fölötti komment közül csak egynek jutott eszébe, hogy gyümölcsöt, zöldséget kéne enni.

spinat 2014.08.10. 19:51:12

@polyvinyl: gondlom nem biológus vagy, vagy orvos. Nem merülnék bele az élö sejt müködésének részlteibe. A emberi szervezetben naponta 50 rákos sejt jön létre. Az a csoda, hogy csak ilyen ritkán lesz belöle rákos megbetegedés.

spinat 2014.08.10. 19:52:31

@pucros: és az aszkorbinsav honnan tudja, hogy ö most intravénás?

spinat 2014.08.10. 19:56:23

@subabubba: nekem is feltünt már, hogy a szekrényben a mikro reggel nem ott állt, mint elötte este.

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.10. 21:05:51

@spi.nat

Édeske, szállj le a magas lóról, mielőtt arcra esel! Nem kell, hogy a kedvemért belemerülj az élő sejt működésébe, ugyanis tisztában vagyok vele.

Az KÖZTUDOTT, hogy a testünkben a sejtosztódás "selejtjeként", a DNS szál hibás másolása miatt naponta SOK hibás működésű sejt jön létre - bár azt nem tudom, honnan veszed, hogy a számuk KEREKEN ötven :D

Ám az nem CSODA, hogy "csak ilyen ritkán" lesz belőle rákos megbetegedés, hanem annak köszönhető, hogy az EGÉSZSÉGES szervezet felismeri és megsemmisíti a hibás működésű sejteket.

Mi kell ahhoz, hogy erre képes legyen a szervezet?

- a lehető legkevesebb stressz, hiszen a stressz gyengíti az immunrendszert

- egészséges táplálkozás, hogy mindenből kapjon a szervezet, amire szüksége van, és lehetőleg minél kevesebbet kapjon azokból az anyagokból, amik károsítják a működését, beleértve azt is, hogy mutációt okozhatnak az osztódó sejtekben, vagy plusz energiát, erőforrásokat von el a fontosabb feladatoktól a semlegesítése

Tehát ott vagyunk, amit az első kommentemben írtam: nem szabad ipari hulladékot enni ÉS kerülni kell azokat a lelkiállapotokat, amik a test működését is gyengítik. A folyamatos elégedetlenkedés, irigykedés, gyűlölködés pontosan ilyen.

Azt nem írtam, hogy alkoholizálni, dohányozni se kellene, mert mindkettő odatesz a DNS-lánc hibátlan lemásolásának rendesen, és fel kellene hagyni azzal is, hogy ipari méretekben kenjük magunkra, tömjük magunkba a vegyszereket.

Az ősember meg a dínók rákbetegségét idecibálni meg nincs értelme.

Ha az ősember-populációkban olyan gyakori lett volna a rák, mondjuk 1000 lakosra vetítve, mint a mai jóléti társadalmakban, mindjárt a történet elején kihalt volna az emberiség, mert gyorsabban hullottak volna a rák miatt, mint mondjuk a vérmérgezéstől.

De hajrá, tessék ájuldozni azon, hogy a C vitamin csodát tesz!

Talán az a szegény színész se halt volna meg rákban, ha ez a poszt egy hónappal korábban jelenik meg. (Dehogynem.)

polyvinyl · http://beszelomajom.blog.hu 2014.08.10. 21:09:08

Ebben a blogban nem lehet választ írni olyan nickeknek, amikben egymás után vannak a p, i, n, a karakterek :D

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 21:21:48

@polyvinyl: Nem haltak volna ki - a rák az idős kor, több sejthiba eredménye. Ez a szaporodóképes női kor után gyakori.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.08.10. 21:22:44

@pukancs:

"3. nincs két azonos rák már itt bukik a teória

Ha rákos vagy tökmindegy, neked lőttek.
Ez egy állapot a halál előtt."

Ellentmondasz magadnak is. Egyébként bizonyos ráktípusok kiválóan gyógyíthatók, másoknál meg tényleg minimális a remény a gyógyulásra.

Teljesítményfokozó sporttáplálkozás · http://teljesitmenyfokozosporttaplalkozas.blog.hu/ 2014.08.10. 21:24:32

@Teljesítményfokozó sporttáplálkozás: *más okok mellett

A kevés stressz nem segít, elég stressz kell. Nem túl sok, nem túl kevés.

Ez a baj a tájékozatlan emberekkel polyvinyl. Nem ismerik Selye János évtizedekkel korábbi munkásságát.

en.wikipedia.org/wiki/Hans_Selye#Work_on_stress

flamer 2014.08.10. 21:29:26

@Son of White Horse: Pauling soha nem produkált olyan kutatásokat, amik alátámasztották volna az igazát.
Egyébként meg csak azért, mert okos volt, nem lett tévedhetetlenné, a kvázi-kristályokat is benézte, pedig az - a C vitamin élettani hatásaival ellentétben - a saját szakterülete volt.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.08.10. 22:11:35

@polyvinyl:

Nyilván ezért lesznek rákosok csecsemők is.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2014.08.10. 22:12:26

@tivA:

Én lenémítottam a gépet, aztán szövegeljen magában.:P

dani27bpbp 2014.08.10. 22:30:46

Jó Közérzet Központ

jkvitamin.hu/

Itt vegyetek C vitamint. 30 db 1000 mg-os ha 5-nél több dobozzal veszel 450 Ft/doboz.

eßemfaßom meg áll 2014.08.10. 22:43:06

Aszkorbinsavat borászati szakboltban kell venni, kilója 2ezer pénz, postával együtt kilója 3ezer, így 1000mg c-vitamin 3ft, nem 15Ft mint egyel feljebb

Lővenbrau 2014.08.10. 22:45:23

Ha stressz rákot okozhat, akkor nekem csengettek... Pedig csak végigolvastam a hozzászólásokat.Megyek, beszedek még két sört, az abban lévő B vitamin oldja stresszt. Bizonyíték, nem ígéret..

eßemfaßom meg áll 2014.08.10. 23:00:46

@sp inat: "Hihetetlen, hogy 100 fölötti komment közül csak egynek jutott eszébe, hogy gyümölcsöt, zöldséget kéne enni."

Ja, 1kg zöldpaprikában van 1,25g c-vitamin

1kg zöldpaprika ára amikor olcso akkor 200ft amikor nincs szezon akkor 4-5-600Ft

1,25g c-vitamin ára porban 3,5Ft

1kg almában van 50mg

kilószámra kell a zöldségeket gyümölcsöket enni minden nap ha abból akarja valaki fedezni a minimális c-vitamint.

Püspök utcai gombaszedő · http://valogatott.blog.hu 2014.08.11. 01:23:28

www.newscientist.com/article/dn24966-more-harm-than-good-antioxidants-defend-cancer-in-body.html

Ez alapján még az is könnyen meglehet, hogy a C vitamin bizonyos ráktípusokon ront. És akkor ez már jóval több elkeseredett emberek cinikus kihasználásánál.

Meleg Sándor · http://alimento.blog.hu/ 2014.08.11. 07:13:39

Üdv!

Több tanulmány foglalkozik a kérdéssel, ez egy viszonylag jól feldolgozott terület. Étrendi úton komoly C-vitamin vérszintet nem lehet elérni. Az étrend-kiegészítőkben lévő C-vitamin kb. 2-500 mg/nap adagban elér egy vérszint plafont, fokozatosan csökken a felszívódás és emelkedik a vesén keresztüli kiürülés.
Az extrém magas orális bevitellel elvileg áttörhető a "plafon", de ehhez komoly bevitelre van szükség, mondjuk óránként 1-2 grammra.
Viszont azokban a vizsgálatokban, ahol sikeres daganatellenes hatást mutattak, olyan vérszintet kellene elérni, ami csak és kizárólag intravénás (IV) formában vihető be. És ez sem egyformán hat különböző daganat-típusokra, egyes sejtek jól reagáltak, mások szinte alig - tehát ez sem univerzális rákgyógyszer. Legjobb esetben egy jó kiegészítő terápia lehet belőle.
A nagy dózisú C-vitamin prevenciós hatása külön kérdés, erre vonatkozóan szinte nincs is releváns információ.

Vincente82 2014.08.11. 08:40:12

@VogelZsigmond: Nem csak az élvezeti érték. Akinek amúgy is gyomorsav problémái vannak, meg fekélygyanús, annak nem célszerű az aszkorbinSAVat á lá natúr leküldeni a gyomrába. Ebben az esetben célszerűbb egy bevont tabletta, vagy egy bélben oldódó kapszula.

2014.08.11. 08:55:27

Hihetetlen köcsögség ezt a baromságot terjeszteni, ami konkrétan emberek életeit veszélyezteti. Lenkei egy sarlatán, aki kihasználja az emberek hiszékenységét saját üzleti céljai érdekében.

Vincente82 2014.08.11. 09:02:59

Az alábbi klinikai vizsgálatokban per os és iv is vizsgálták a nagydózisú (10g/nap) C-vitamin hatását rákos betegeken. Nem volt különbség a túlélésben.
N Engl J Med. 1979 Sep 27; 301(13):687-90.
N Engl J Med. 1985 Jan 17; 312(3):137-41.
Proceedings of the American Society of Clinical
Oncology 2:92, 1983.

Az alábbi vizsgálatoban pedig a C-vitamin rákmegelőző hatását vizsgálták különböző ráktípusok esetén összességében több, mint 20.000 emberen, és nem volt eltérés. Igaz, itt napi 500 mg volt a dózis.
JAMA. 2009;301(1):52.
J Natl Cancer Inst. 2009;101(1):14.

eßemfaßom meg áll 2014.08.11. 10:11:13

@Vincente82: tényleg van mérhető savasságváltoztató hatása a gyomorban levő tömény sósavba bejutó pár10 mg aszkorbinsavnak?

LHedvig 2014.08.11. 13:03:05

Bocsánat, kicsit összekeverted. 100 g ascorbinsav a patikában 1.000.-Ft és adnak is annyit. Ugyanennyibe kerül a DM-ben is, a webáruházakban olcsóbb és többet is lehet venni. Limonádéban nagyon finom citrom helyett, 1 késhegynyi kb. 800-1000 mg.

Vincente82 2014.08.11. 14:58:03

@eßemfaßom meg áll: Pár 10 mg nem, de ha valaki napi 10 g-t, vagy többet fogyaszt, akkor az már kellemetlen panaszokat is okozhat. (Lásd még az arra érzékenyeknek a gyümölcs-, ill. zöldség- (pl. paradicsom) fogyasztás is savproblémákat okoz.)

eßemfaßom meg áll 2014.08.11. 16:35:39

ja persze, végülis a víznak is van halálos dózisa

Lordhell 2014.08.12. 01:42:55

@eßemfaßom meg áll:
kétlem, hogy összeállna királyvízzé :D. Szerintem nem löki meg pH tartományt olyan vészesen maximum 0, pár tizedet vagy századot.

Erich · https://www.youtube.com/channel/UCWAisSU8mRSILGzT-ShWNLQ 2015.09.14. 11:13:35

Használják ma a 40e mg-os C vitaminos injekciót intravénásan és gyógyúlnak meg a betegek.Sőt, ennél magasabb dózisban a gyógyulás ideje is gyorsabb.
süti beállítások módosítása