Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Llama oculis, Llama oculis caerula

Lámaszeme

Random posztok

Ha azon tűnődnél mit egyél reggelire, adok egy tippet

2016. május 04. 17:00 Averin

Tojásfészek! (Saját kép!)

Azaz kenyérbe sütött tükör tojás.
A recept és a kivitelezés nem bonyolult és nem idő igényes így reggel meló előtt is simán meg lehet csinálni. Emellett elég kiadós és tartalmas reggeli, amivel jól indul a napod!

A recept:
Kell két szelet kenyér és ugyanannyi tojás. Én fél kilós kenyér szeletből készítettem 2 szeletet, de értelem szerűen a mennyiséget az étvágy és a létszám ismeretében lehet növelni/csökkenteni. Egy pohár vagy pogácsa szaggató segítségével vágjuk ki a tojás helyét a kenyérből. Tegyünk egy kis olajat és margarint egy tapadásmentes serpenyőbe és tegyük bele a kenyereket. Nem kell meg ijedni, a kenyér fel fogja szívni az olajat+margarint de attól fog pirulni. Amikor az egyik oldal meg pirult, meg fordítjuk a kenyereket, pótoljuk az olajat+margarint és bele ütjük a két tojást a kenyerekbe. Én személy szerint először mindig egy pohárba ütöm a tojásokat és csak utána a serpenyőbe nehogy rossz legyen. Amíg pirul a kenyér és sül a tojás addig vagdaljunk össze ízlés szerint új hagymát, paradicsomot, paprikát, uborkát, retket, stb... Szerencsére tavasszal bőven van választék a zöldségek terén.Ha a tojás 3/4-ig átsült fordítsuk meg a kenyérrel. 1 perc plusz sütés és már kész is. Ha kivettük amíg még meleg reszeljünk rá sajtot és kész!

Bon Appétit

img_20160501_093212.jpg

A bejegyzés trackback címe:

https://lamaszeme.blog.hu/api/trackback/id/tr728681668

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása