Tojásfészek! (Saját kép!)
Azaz kenyérbe sütött tükör tojás.
A recept és a kivitelezés nem bonyolult és nem idő igényes így reggel meló előtt is simán meg lehet csinálni. Emellett elég kiadós és tartalmas reggeli, amivel jól indul a napod!
A recept:
Kell két szelet kenyér és ugyanannyi tojás. Én fél kilós kenyér szeletből készítettem 2 szeletet, de értelem szerűen a mennyiséget az étvágy és a létszám ismeretében lehet növelni/csökkenteni. Egy pohár vagy pogácsa szaggató segítségével vágjuk ki a tojás helyét a kenyérből. Tegyünk egy kis olajat és margarint egy tapadásmentes serpenyőbe és tegyük bele a kenyereket. Nem kell meg ijedni, a kenyér fel fogja szívni az olajat+margarint de attól fog pirulni. Amikor az egyik oldal meg pirult, meg fordítjuk a kenyereket, pótoljuk az olajat+margarint és bele ütjük a két tojást a kenyerekbe. Én személy szerint először mindig egy pohárba ütöm a tojásokat és csak utána a serpenyőbe nehogy rossz legyen. Amíg pirul a kenyér és sül a tojás addig vagdaljunk össze ízlés szerint új hagymát, paradicsomot, paprikát, uborkát, retket, stb... Szerencsére tavasszal bőven van választék a zöldségek terén.Ha a tojás 3/4-ig átsült fordítsuk meg a kenyérrel. 1 perc plusz sütés és már kész is. Ha kivettük amíg még meleg reszeljünk rá sajtot és kész!
Bon Appétit