Felnőtt tartalom!

Elmúltam 18 éves, belépek Még nem vagyok 18 éves
Ha felnőtt vagy, és szeretnéd, hogy az ilyen tartalmakhoz kiskorú ne férhessen hozzá, használj szűrőprogramot.

A belépéssel elfogadod a felnőtt tartalmakat közvetítő blogok megtekintési szabályait is.

Llama oculis, Llama oculis caerula

Lámaszeme

Random posztok

5 érdekesség Yodáról a Star Wars fanoknak

2016. december 23. 14:00 Cukor88

yoda-01.gif

Yoda karaktere eredetileg teljesen más névvel lett elképzelve. A legelső ötletekben Buffy-nak hívták, majd ez változott Minch Yoda-ra, amiből maradt végül a Yoda rész, aminek a jelentése: harcos.

yoda-02.gif

Yodát emberekről mintázták, egészen pontosan főleg egy emberről: Stuart Freeborn-ról, aki a maszkmester volt, és Yoda megalkotója. A szemei, a hegyes álla mind tőle származnak, míg a fejét Albert Einstein-ről mintázta, hogy a karakter intelligenciáját érzékeltesse vele.

yoda-03.gif

Yoda a Jedi visszatérben pontosan 900 éves volt. 900 évesen halt meg.

yoda-04.gif

Yoda beszédstílusát több tudós is elemezte és tanulmányozta. A szövegét Leigh Brackett és Lawrence Kadsan írta, de annyira egyedi dialektust és mondatalkotást használtak, ami csak pár Amazoni nyelvjárásban fordul elő.

yoda-05.gif

Yodát eredetileg egy majommal akarták eljátszatni, akire maszkot raktak, de páran rámutattak a nehézségeire, miszerint a majom mindig leszedte magáról a maszkot, és nehéz vele dolgozni, ezért inkább egy bábút használtak a felvételekhez.

A bejegyzés trackback címe:

https://lamaszeme.blog.hu/api/trackback/id/tr112067987

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása